Cum să devii cea mai bună versiune a ta

iunie 1, 2016

Cu siguranță ai dat click pe acest articol crezând că o să-ți recomand o albire profesională de dinți sau cine știe ce tip de aparat dentar. Ei bine, deși nu m-am reprofilat (în viață e bine să te concentrezi pe domeniul în care te-ai superspecializat), azi o voi face puțin pe filosoful și îți voi da câteva sfaturi practice care să te ajute să devii în sfârșit propria ta imagine ideală.

1. Schimbă ceea ce poți schimba; transformă în puncte tari ceea ce NU poți schimba

Primul pas este să identifici ce anume nu îți place la tine. Dacă este vorba despre caracteristici ce pot fi schimbate, cum ar fi câteva kilograme în plus sau, ai ghicit, dantura, mergi la sală, schimbă-ți stilul de a mânca și împrietenește-te cu stomatologul. Sigur nu o să regreți nici una dintre aceste decizii.

Dacă totuși sunt lucruri la tine care nu îți plac și pe care nici nu le poți schimba, cum ar fi o conformație corporală atipică sau faptul că preferi să stai în casă și să citești în loc să ieși cu prietenii în club, acceptă-te și asumă-ți responsabil modul de a fi. Să nu uităm că în timp ce pentru majoritatea femeilor șoldurile foarte mari ar fi reprezentat un complex major, Kim Kardashian și-a transformat fundul în ”puntea” de lansare a unui întreg imperiu financiar.

2. Lucrează constant la a fi mai bun(ă)

Singura modalitate pentru a avea o părere mai bună despre tine este să devii efectiv mai bun(ă). Ieși din zona de confort. Identifică-ți fricile și pur și simplu înfruntă-le. În cel mai bun caz o să-ți dai seama că ești capabil să-ți depășești limitele, iar în cel mai rău caz o să fii mândru de tine că ai încercat și vei fi cu atât mai motivat să încerci și a doua oară. Citește mai mult, îngrijește-te mai mult, socializează mai mult, râzi mai mult. Oricum ar fi, acționează în loc să visezi și să speri.

3. Fii mai bun cu tine și cu ceilalți

Este foarte bine că îți dorești să atingi perfecțiunea, dar ar fi și mai bine dacă între timp te-ai accepta complet. Ia viața mai în glumă, nu orice detaliu contează și nimeni nu te judecă atât de tare pe cât o faci tu singur. Nu va râde nimeni de tine pentru că porți aparat dentar deși ai trecut de vârsta copilăriei, atât timp cât tu îți asumi acest lucru ca pe un pas către propria evoluție. Fii mai modest și mai rezervat în a emite judecăți de valoare și vei vedea că, fără să-ți dai seama, ai devenit deja o persoană demnă de admirație.

Așadar, dorește-ți mai mult de la tine, dar nu te lăsa prins în capcana lui ”nu sunt suficient de bun”. Și, nu în ultimul rând, începe cu pași mici, cum ar fi obținerea unei danturi sănătoase și frumoase care să te ajute să zâmbești mai sincer.

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2021/09/Smallfl-optimized.png
Contact

Cabinetul White Esthetics este situat în Bucuresti, pe Strada Ardeleni, Nr. 1, bl. 39A, sc. 1, ap. 1.

Telefon/ Email
Program

Consultatiile se fac doar pe baza unei programari prealabile

    Copyright © 2021 – Dr. Merchea

    bt_bb_section_top_section_coverage_image