Albire profesionala & detartraj

Ce este un detartraj?

Detartrajul sau curatarea profesionala a dintilor  este o procedura stomatologica prin care sunt indepartate de pe dinti placa bacteriana si depozitele de tartru. Procedura face parte din ceea ce medicii stomatologi numesc profilaxie dentara – set de proceduri de curatare a dintilor, cu scopul de a preveni aparitia sau evolutia cariilor si a bolii parodontale (boala gingiilor).

Detartrajul ajuta la mentinerea sanatatii dintilor. Nu este o procedura dureroasa si poate fi facuta manual, cu ajutorul mai multor instrumente, sau cu ajutorul unui dispozitiv care curata dantura cu ultrasunete. In cadrul detartrajului, pe langa placa bacteriana si tartru, sunt indepartate si petele de pe dinti, rezultate in urma consumului de ceai, cafea sau ca urmare a fumatului. 

In urma procedurii, poate sa apara o senzatie de disconfort, care dispare de la sine in cateva ore. 

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2022/10/Clipboard01-640x334-optimized.jpg

Detartrajul realizat in cabinetul de stomatologie este singura metoda sigura si eficienta de indepartare a tartrului (supragingival si subgingival) de pe dinti. Insa, detartrajul nu trebuie confundat cu procedura de albire a dintilor. Prin detartraj se curata dintii de bacterii si de tartru, si, daca este realizat in combinatie cu procedura de Air Flow, curata si petele lasate de alimente sau bauturi. Insa dintii nu vor reveni la culoarea lor originala doar prin detartraj. Pentru acest rezultat, este nevoie de procedura de albire a dintilor.

AIR FLOW

Air Flow-ul este o procedura stomatologica prin care dintii sunt curatati de orice pete. Dupa curatarea cu Air Flow apare un usor efect de albire si stralucire a dintilor. Procedura este efectuata cu ajutorul unui aparat care pulverizeaza cu viteza mare o substanta speciala pe suprafata dintilor. Aceasta contine cristale de carbonat de sodiu, care curata smaltul dintilor de pete sau alte depuneri ce nu au putut fi indepartate cu ajutorul detartrajului si periajului profesional, avand un gust placut de fructe.

Air Flow-ul nu afecteaza smaltul dintilor si nu creeaza abraziune sau sensibilitate dentara. Este recomandat pentru oricine doreste sa beneficieze de o curatare profesionala a dintilor. Pentru pacientii care poarta aparat dentar aceasta este uneori singura metoda de indepartare a placii bacteriene si a petelor. Medicii recomanda curatarea cu Air Flow a dintilor la fiecare 6 luni, dupa efectuarea in prealabil a detartrajului si periajului profesional. Indepartarea integrala a tartrului si a petelor de pe dinti garanteaza evitarea aparitiei cariilor si pastrarea sanatatii dentare pe termen lung.

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2022/11/IMG_6904-640x853-optimized.jpg
https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2022/11/IMG_6904-640x853-optimized.jpg

Albirea dinților - Albire dentară profesională

Obținerea unui zâmbet perfect este secretul pentru a te simți cât mai confortabil în pielea ta și a avea mai multă încredere în tine. Noi suntem aici pentru a te ajuta să obții zâmbetul mult visat printr-o serie de proceduri profesionale eficiente. Albirea dinților reprezintă o ramură a esteticii dentare care presupune schimbarea culorii dinților și îmbunătățirea semnificativă a aspectului lor.

Albire Dentară Profesională

Un mod rapid și eficient de a obține un zâmbet mai frumos este reprezentat de albirea dentară profesională. Rezultatul este unul garantat, iar procedura oferă siguranță și confort pacienților. Aceștia își pot schimba culoarea dinților doar într-o singură ședință, fără durere și fără a fi nevoiți să apeleze la metode mai puțin confortabile sau de lungă durată, precum purtarea gutierelor în timpul nopții.

Solicita o programare

  Solicita o programare

  https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2021/09/Smallfl-optimized.png
  Contact

  Cabinetul White Esthetics este situat în Bucuresti, pe Strada Ardeleni, Nr. 1, bl. 39A, sc. 1, ap. 1.

  Telefon/ Email
  Program

  Consultatiile se fac doar pe baza unei programari prealabile

   Copyright © 2021 – Dr. Merchea

   bt_bb_section_top_section_coverage_image