5 Motive să îți pui aparat dentar, ca adult

iunie 22, 2017

Crezi că aparatele dentare pot fi purtate doar de către copii și adolescenți? Acest lucru nu mai este de actualitate. Acum, din ce în ce în ce mai mulți adulți apelează la tratament ortodontic, din diferite motive. Unii dintre ei vor să-și înfrumusețeze zâmbetul și să-și corecteze mușcătura. Alții vor să fie mai sănătoși și să își îmbunătățească stima de sine.

Un număr uriaș de oameni cu vârsta de peste 18 ani poartă azi aparat dentar. Iar numărul este în creștere. Până și Tom Cruise a purtat aparat dentar din ceramică pe covorul roșu, la vârsta de 40 de ani. Dacă ei pot, poți și tu! 🙂

Chiar și la cabinetul Dr. Merchea, foarte mulți dintre pacienții care au venit pentru aparat dentar sunt adulți. Iată 5 motive care i-a determinat și pe ei să ia aceasă decizie.

1. Fiecare zâmbet contează

Zâmbetul tău este primul lucru pe care ceilalți îl observă la tine. Zâmbetul tău poate face cuiva ziua mai frumoasă. Dar nu și dacă ți-e rușine să zâmbești cu toți dinții, cum s-ar spune. Sigur, să porți aparat dentar reprezintă un efort pe care va trebui să-l faci timp de un an, doi, dar apoi vei avea pentru tot restul vieții libertatea de a râde și de a zâmbi oriunde și cu oricine.

Așadar: Viața ta socială, chiar și la muncă și în întâlnirile cu prietenii, se va schimba radical.  

2. Pentru a evita probleme serioase de sănătate a dinților și gurii 

Toate studiile pe care le-am citit arată că frecvența nealinierii dentare la adulți este comparabilă cu frecvența în cazul copiilor. Atunci când dinții tăi sunt strâmbi, se creează habitatul perfect pentru placă dentară și adunarea resturilor de mâncare. Ceea ce înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, vei suferi de parodontoză, care poate duce la căderea dinților, afectarea țesuturilor gingivale și osoase, uzarea neregulată a smalțului dinților și, în unele cazuri, la disconfort cronic facial.

Așadar: Dinții strâmbi pot contribui la grave probleme de sănătate a gurii și danturii. 

3. Pentru a evita alte probleme de sănătate 

Dacă dinții tăi sunt strâmbi, probabil că nici mușcătura ta nu este corectă, ceea ce va duce la dureri de cap și dureri de ureche. De asemenea, o mușcătură incorectă poate rezulta în nemestecarea corectă a mâncării, ce duce la probleme gastrointestinale.

Așadar: Necorectarea dinților strâmbi poate duce și la alte probleme de sănătate, precum dureri de cap, de urechi, și probleme cu stomacul. 

aparat-dentar

 

4. Pentru că acum aparatele dentare sunt mai bune, mai ieftine și mai puțin vizibile ca niciodată 

Aparatele dentare au evoluat foarte mult, chiar și față de cum erau acum câțiva ani. Brackeții nu mai sunt toți metalici, și chiar și cei metalici pot fi personalizați astfel încât să arate extrem de colorat și bine. O altă variantă preferată de foarte mulți dintre pacienții mei sunt brackeții din ceramică, care abia dacă se văd. Și există chiar și un aparat de-a dreptul invizibil, despre care am povestit aici.

Așadar: Azi, aparatele dentare sunt mai ieftine și mai bune ca niciodată. Acum opțiunile sunt nu doar mai multe, ci mai confortabile, mai ușor de purtat și mult mai puțin vizibile. 

5. Acum îți poți permite 

Poate că părinții tăi nu și-au permis la vremea aceea să îți pună aparat dentar, acestea fiind mult mai scumpe în trecut. Sau poate că pur și simplu nu și-au dat seama că ai nevoie. Dar acum tu îți poți permite. Poți plăti aparatul dentar chiar și în două rate la cabinetul Dr. Merchea.

Așadar: Nu lăsa costurile să te descurajeze. Acum îți poți permite să îți pui aparat dentar. Fă o programare și putem discuta despre opțiunile de plată și despre cum poți plăti în mai multe rate. 


 

Ești pregătit(ă) să zâmbești mai mult? 🙂 Niciodată nu e prea târziu pentru a obține dinți perfecți!

Contact:

?  Adresă: Str. Ardeleni, Nr. 1, Sector 2, București (intersecție cu Calea Moșilor)

? Tel: 0724309159
? Mail: contact@drmerchea.ro

Consultațiile se fac doar în baza unei programări prealabile!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2021/09/Smallfl-optimized.png
Contact

Cabinetul White Esthetics este situat în Bucuresti, pe Strada Ardeleni, Nr. 1, bl. 39A, sc. 1, ap. 1.

Telefon/ Email
Program

Consultatiile se fac doar pe baza unei programari prealabile

    Copyright © 2021 – Dr. Merchea

    bt_bb_section_top_section_coverage_image