Ce se întâmplă dacă nu îndepărtezi tartrul dentar

mai 25, 2016

 

inainte-si-dupa-detartraj

Ce este tartrul dentar și de ce apare?

Apariția tartrului dentar este o problemă relativ comună. Acesta se formează din cauza plăcii bacteriene și poate fi recunoscut prin nuanța gălbuie pe care o imprimă danturii, în special dinților frontali.

De cele mai multe ori, placa bacteriană se formează datorită unor practici nesănătoase, precum: periajul incorect, consumul excesiv de dulciuri, fumatul și alcoolul în exces. Depunerile de tartru se pot observa chiar și cu ochiul liber de către pacient întrucât acesta are o textură rigidă și colorează dinții în galben.

Ce se întamplă dacă nu îndepărtezi tartrul dentar? 

În cazul în care observi că tartrul ți-a afectat dantura, dar amâni vizita la stomatolog, intri pe un drum periculos deoarece tartrul poate afecta gingiile, ducând la înroșirea și inflamarea acestora. O urmare și mai gravă de atât este că tartrul poate cauza apariția parodontozei. Boala parodontală implică retragerea gingiilor și pierderea danturii deoarece dinții nu mai au suport.

Cum se îndepărtează tartrul dentar? 

Tartrul se îndepărtează numai la stomatolog. Este nevoie de intervenția unui medic specialist pentru a îndepărta placa bacteriană cimentată. Medicul stomatolog va decide între următoarele două metode: periajul profesional sau chiuretajul subgingival. Ambele proceduri sunt nedureroase, dar pot provoca un mic disconfort. 

Cât de des trebuie să îndepărtezi tartrul dentar? 

În general, efectuarea unui detartraj trebuie să fie făcută o dată la șase luni. În cazul pacienților care au implanturi dentare, coroane sau punți, detartrajul trebuie efectuat ceva mai des, o dată la patru luni.

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2021/09/Smallfl-optimized.png
Contact

Cabinetul White Esthetics este situat în Bucuresti, pe Strada Ardeleni, Nr. 1, bl. 39A, sc. 1, ap. 1.

Telefon/ Email
Program

Consultatiile se fac doar pe baza unei programari prealabile

    Copyright © 2021 – Dr. Merchea

    bt_bb_section_top_section_coverage_image