Povestea unei danturi frumoase începe cu un medic bun.

Str. Ardeleni, Nr. 1

0724 309 159

Implantologie

Implantologie

 

Implantologia este poate cea mai grea, dar și cea mai frumoasă ramură a medicinei dentare. Ea reprezintă soluția ideală pentru tratarea edentațiilor, fie ele parțiale, sau totale.

În calitate de Specialist implantolog, este de datoria mea să mă asigur că aspectul implanturilor este normal sau chiar mai plăcut decât al dinților naturali.  Implantul dentar este componenta chirurgicală care se încorporează în osul mandibulei sau al maxilarului, în locul dintelui lipsă.

Deși frecvent se face o confuzie între ele, implantul și coroana sunt soluții de protezare indicate în patologii diferite. Proteza de tip coroană înlocuiește un defect al sistemului coronar dentar, pe când implantul înlocuiește rădăcina dentară absentă. Implantul este cel mai eficient mod de a proteza o breșă edentată. Implanturile preiau foarte bine datoriile rădăcinilor dentare, atât funcționale, cât și fizionomice. Acestea au avantajul de a evita șlefuirea dinților vecini, necesari confecționării unei punți dentare.

Acord o atenție deosebită procesului de osteointegrare pentru a mă asigura că implantul a fuzionat perfect cu osul, iar lucrarea protetică va fi susținută cât mai mulți ani. 

Implanturile folosite sunt de cea mai bună calitate, iar de curând am introdus și cea mai nouă generație de implanturi dentare de la Zimmer, Trabecular Metal, care permite creșterea țesutului osos inclusiv în structura implantului. 

TM-ingrowth-3

080ZimmerTrabecularImage01Main_Glamour_Shot