Cum să-ți îngrijești dantura în timpul sarcinii - Dr. Merchea

mai 16, 2016

 

Smiling Pregnant-01În timpul sarcinii există câteva probleme de natură stomatologică ce pot să apară. Iată la ce trebuie să fii atentă dacă vrei să-ți păstrezi sănătatea danturii.

Femeile însărcinate trebuie să acorde o atenție specială îngrijirii danturii. În timpul sarcinii crește nivelul de estrogen și progesteron, iar acest lucru se traduce în creșterea fluxului sanguin în cavitatea bucală, moment în care gingiile încep să se umfle. De altfel, cea mai mare problemă a danturii în cazul viitoarelor mămici o reprezintă riscul de a avea gingii sângerânde sau gingivită.

De asemenea, riscul infecțiilor dentare crește în timpul sarcinii, așadar femeile însărcinate trebuie să fie extrem de precaute în legătură cu propria igienă orală. Aceste infecții pot afecta bebelușul, prin urmare nu sări peste vizitele la medicul stomatolog.

Iată ce le sfătuiesc pe pacientele mele care urmează să devină mămici:

  • Consumă alimente care conțin calciu;
  • Include în alimentație multe fructe și suplimente cu vitamina C;
  • Mergi la dentist pe tot parcursul sarcinii și informeaza medicul că ești însărcinată, pentru ca acesta să nu îți facă radiografii și să nu folosească medicamente contraindicate pentru tine;
  • Dacă ai sângerări gingivale și hipersensibilitate dentară, folosește o periuță de dinți și o pastă specială pentru dantura sensibilă. 

Pentru a solicita o programare, sună la numărul de telefon 0733 282 575 sau trimite un e-mail la contact@drmerchea.ro 

 

 

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2021/09/Smallfl.png
Contact

Cabinetul White Esthetics este situat în Bucuresti, pe Strada Ardeleni, Nr. 1, bl. 39A, sc. 1, ap. 1.

Telefon/ Email
Program

Consultatiile se fac doar pe baza unei programari prealabile

    Copyright © 2021 – Dr. Merchea

    bt_bb_section_top_section_coverage_image