Spălatul pe dinți: 5 greșeli de evitat

aprilie 12, 2016

giphy

Cu toții avem convingerea că ne spălăm în mod corect pe dinți. La urma urmei este vorba despre un lucru pe care îl facem de 2- 3 ori pe zi, 7 zile pe săptămână, de 20 – 30 de ani, sau poate chiar mai mult. Însă eu am descoperit că majoritatea pacienților mei fac următoarele 5 greșeli atunci când vine vorba despre periajului dentar: 

1. Folosești aceeași periuță de dinți prea mult timp 

Media de viață a unei periuțe de dinți este de 3 luni de zile. Așadar, după aproximativ 200 de utilizări trebuie să dai o fugă în supermarket și să schimbi periuța.

2. Perioada de timp acordată periajului este prea scurtă 

Cu siguranță că și tu ți-ai format propria rutină în ceea ce privește spălatul pe dinți. Ai un traseu al tău pe care îl urmezi cu sfințenie și care te face să crezi că ai atins toate punctele necesare, după care poți spune cu certitudine că ți-ai făcut datoria. Adevărul este însă că durata minimă a unui periaj trebuie să fie de 2 minute.

Încearcă să îți setezi un cronometru și vei vedea astfel că timpul pe care îl aloci în prezent periajului este mai mic decât ar trebui.

3. Clătești gura cu apă imediat după periaj

Aceasta este o greșeală foarte des întâlnită. Motivul pentru care nu este indicat să clătești gura cu apă imediat după ce te-ai spălat pe dinți este că vei împiedica astfel fluorul să-și facă treaba. Soluția în acest caz este să utilizezi apa de gură, care conține fluor.

4. Depozitezi periuța de dinți în baie 

Aceasta este o greșeală pe care, din comoditate, o face majoritatea dintre noi. Însă în cadrul studiilor realizate pe această temă s-a constatat că mai bine de jumătate din periuțele de dinți testate erau infectate cu bacterii și virusuri ce proveneau din materii fecale. Mediul umed din baie este perfect pentru înmulțirea bacteriilor.

5.  Nu aștepți 30 minute după masă pentru a te spăla 

Nivelul pH-ului crește imediat după masă, astfel că e nevoie de timp pentru a scădea aciditatea din salivă. Sfatul meu este să așteptați cel puțin 30 de minute înainte de a vă spăla pe dinți dacă vreți să vă protejați dantura.

În speranța că v-am fost de ajutor,

Dr. Merchea

 

https://drmerchea.ro/wp-content/uploads/2021/09/Smallfl-optimized.png
Contact

Cabinetul White Esthetics este situat în Bucuresti, pe Strada Ardeleni, Nr. 1, bl. 39A, sc. 1, ap. 1.

Telefon/ Email
Program

Consultatiile se fac doar pe baza unei programari prealabile

    Copyright © 2021 – Dr. Merchea

    bt_bb_section_top_section_coverage_image